Nasze kwalifikacje

profil1

Mgr Agnieszka Bąk

Ukończyłam studia na kierunku psychologia o specjalności klinicznej na Uniwersytecie Opolskim z wynikiem bardzo dobrym oraz z wyróżnieniem studia pedagogiczne w WSA w Bielsku - Białej. Odbyłam praktyki w Wojewódzkim Specjalistycznym Zespole Neuropsychiatrycznym im. Św. Jadwigi Śląskiej w Opolu oraz w Specjalistycznym Psychiatrycznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Bielsku - Białej, a także w Poradni Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Bielsku - Białej. Jestem psychoterapeutą w trakcie certyfikacji we Wrocławskiej Fundacji Ochrony Zdrowia Psychicznego i Rozwoju Psychoterapii, która posiada akredytację Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Pracuję głównie w nurcie psychodynamicznym, stosując również podejścia humanistyczno - egzystencjalne oraz systemowe.

profil

Mgr Piotr Włodarczyk

Psycholog, psychoterapeuta w trakcie certyfikacji. Prowadzę psychoterapię indywidualną, terapię dzieci i młodzieży, par oraz rodzin, które zmagają się z depresjami, lękami, trudnościami z zakresu zaburzeń osobowości, odżywiania, osób z traumatycznymi przeżyciami. Stosuje w psychoterapii podejście integratywne z akcentem na podejście psychodynamiczne. Jednak, to nie poszczególne techniki w podejściach psychoterapeutycznych wpływają na zmianę, lecz relacja i poziom więzi między pacjentem/klientem, a terapeutą. Prowadzę terapię dzieci ze spektrum autyzmu i terapię młodzieży z zespołem Aspergera. Jestem również wykwalifikowanym diagnostą w kierunku całościowych zaburzeń rozwojowych. Swoją prace zarówno psychoterapię jak i terapie dzieci poddaje superwizji. Pracuje aktualnie w Fundacji Promenada i Fundacji Prodeste.